Шофьор на литър ракия подкарал автобус

Животът

23-11-2012, 10:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мъжът имал зависимост от алкохола, за да си върши работата пиел по половин шише всеки ден

Шофьор - алкохолик кара пътнически автобус на шише ракия. Пияницата бил спипан преди дни на пътя Велико Търново -Търговище при рутинна проверка на ДАИ.

Още от вратата на рейса, инспекторите усетили, че шофьорът вони на алкохол и му взели проба с дрегер, която се оказала положителна. При разпитите мъжът признал, че има зависимост от алкохола и за да си върши работата трябва да пие по половин шише ракия всеки ден.

Иначе ми треперят ръцете и не мога да карам, оправдал се пияницата, пише vsekiden.bg.

Според документите, с които той бил пуснат сутринта от гаража обаче, той тръгнал на работа трезвен. Притиснат до стената водачът признал, че имал зависимост от алкохола и когато не пие, не е в кондиция, ръцете му треперят и не може да се съсредоточи на пътя. Затова той бил измислил специален план.

Сутрин пълнел една половинлитрова пластмасова бутилка от минерална вода с ракия и я слагал до себе си. Пътниците виждали, че човекът зад волана от време на време надига бутилката, но мислели, че пие вода. Така с половинка сливовица водачът се поддържал във форма. Пътниците пък от своя страна въобще и не подозирали, че всеки момент животът им е опасност, тъй като ги вози алкохолик, пише "Монитор".