Бургаски депутат размаха пръст на EVN

Мисия Бургас

23-11-2012, 11:50

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Електроразпределителното дружество не взело мерки след инцидента с трафпост в Бургас

"Не съм удовлетворен от отговорите на EVN, които получих. Те не са конкретни. Все пак инцидентът в Бургас с взривения трафопост беше през средата на октомври. Мое лично мнение е, че енергодружеството вече трябваше да е взело категорични мерки, които да предотвратят други подобни проблеми”.

Така коментира областния лидер на ГЕРБ в Бургас и народен представител Димитър Бойчев отчета на EVN за предстоящият зимен сезон на редовно заседание на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм. 

Местният депутат постави няколко въпроса пред представителите от „ЕВН България” ЕАД относно техните действия, касаещи гражданите, в чиито жилищни сгради има вградени трафопостове.

Депутатът изиска информация за резултатите от проверките и категорични доказателства за сигурността на хората, чиито жилища са в съседство със съоръжения на компанията.

"Не трябва да се прекъсват дебатите по този въпрос. Смятам, че ще бъде наложително да се организира форум на равнище Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и експерти за да сме сигурни, че трафопостовете в сгради не са опасни”, категоричен е Бойчев.