"Любовна терапия" и "По пътя" в петък вечер

Пловдив Лайф

23-11-2012, 12:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Щур кино петък предстои за зрителите на Киномания

Селекцията започва в 18:30 часа с комедията “Любовна терапия”. Филмът, в който Мерил Стрийп си партнира с Томи Лий Джоунс ще ви забавлява с много смях, романтика и неприлични преживявания.

Кей и съпругът й Арнолд са двойка с над 30-годишен семеен живот. Но това, което изглежда като перфектна хармония и стабилност в едно зряло семейство, се е превърнало в монотонен живот за Кей. Липсва й искрата на първите години, желанието, страстта. Решена да стори нещо по въпроса, тя решава да се запише на терапия при известен сексолог. Със себе си взима и очаквано неохотния Арнолд.

Късната прожекция днес започва в 20:30 часа – екранизацията е на култовия роман на Джак Керуак “По пътя”.

Филмът е толкова лиричен и разкрепостяващ, колкото и любимата класическа творба, която го вдъхновява. “По пътя” е портрет на едно поколение, което не се страхува да престъпва правилата в търсене на смисъла. Кирстен Дънст е част от впечатляващия актьорски състав като си партнира със звездите Кристен Стюърт, Сам Райли, Виго Мортенсен, Стив Бушеми и Елизабет Мос. На фона на джаз саундтрак и с елегантни кадри, заснети с ръчна камера, филмът разкрива обратната страна на американския конформизъм в цялата му объркана и поетична слава.