Шофьори, внимание! Спрете, децата запазете!

Мисия София

23-11-2012, 12:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Инициатива за безопасността на пътя в София

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открие демонстрации по безопасно шофиране и пресичане, които ще се проведат на 25 ноември, неделя, от 11,00 ч. на ул. "Гурко" в участъка между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги Георгиев".

Събитието се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта, Столична община, Българската федерация по автомобилен спорт и Национална спортна академия "Васил Левски" по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който отбелязваме на 18 ноември. Целта на тази инициатива е превенция на пътнотранспортните произшествия и запознаване на гражданите с правилата за движение. Проявата е част от Националната кампания по пътна безопасност "Спри, детето запази!".

Професионални пилоти ще демонстрират на живо как трябва да шофираме, за да предпазим пешеходците на пътя, и ще покажат какво се случва, когато не спазваме ограниченията за скоростта. Чрез събитието кампанията "Спри, детето запази!" отново отправя своя апел – да бъдем по-толерантни и изключително внимателни и предпазливи на пътя особено през предстоящия зимен сезон.