Вандалщина в гробищен парк "Бакърена фабрика"

Крими

23-11-2012, 13:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Роми се представят за каменоделци и рушат паметниците

Нова серия от вандалски погроми са извършени в гробищния парк "Бакърена фабрика" през почивните дни, сйобщи общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки, който поиска незабавна смяна на цялото ръководството на общинското предприятие "Гробищни паркове".

Причината е пореден сигнал за роми, представящи се за каменоделци, които лъжат хората и рушат столичните гробищни паркове, каза още той.

Конкретен повод за декларацията на партията е поредният вандалски погром, но това е отдавнашна практика, допълни Джамбазки.

Строшени и унищожени са десетки надгробни плочи, а гробни места са поругани, каза още съветникът.

"В гробищните паркове няма сигурност за гражданите, въпреки нееднократно заявяваните обещания от администрацията", заяви Джамбазки и допълни, че погребално-обредната дейност е безусловна общинска дейност, в лицето на предприятието гробищни паркове.

Джамбазки се обърна към кмета с настояване незабавно да смени ръководството на общинското предприятие и да представи в едномесечен срок пълен отчет за финансовото и организационното му състояние.

"Необходим е и идеен проект за развитието на дейността в общината и охраната на всички гробища да бъде поета от общинска полиция", каза още Джамбазки.