Златински: Имаме сили да отстраним Литекс

Спорт

23-11-2012, 13:07

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Локо (Пд) може да завърши в Топ 6 през този сезон в „А” група, убеден е капитанът на смърфовете

Капитанът на Локо (Пд) Христо Златински даде ексклузивно интервю за Sportline.bg, в което говори за предстоящия реванш срещу Литекс, за бъдещето си на Лаута, за националния отбор и за възможността отново да заиграе в един отбор с Мартин Камбуров.

- Христо, предстои ви реванш срещу Литекс за Купата на България. Наистина ли отписахте този мач?

- Това са пълни глупости! Това, че имаме много контузени и наказани играчи, не означава, че няма да се борим. Излизаме на терена, за да играем, а не за да гледаме другите как играят. Никога не сме отписвали мач, независимо срещу кой съперник излизаме.

Това означава ли, че имате сили да отстраните Литекс след онова 0:0 на Лаута?

- А защо не? Естествено, че имаме възможности да се справим. Никой не се заблуждава, че това може да стане лесно. Напротив, не летим в облаците и знаем, че ни очаква много труден мач срещу силен съперник. Мога да гарантирам, че ние като отбор ще дадем всичко от себе си, за да постигнем успех. А дали ще се получи на терена, ще разберем по-късно.

Сега в съблекалнята на Локомотив (Пд) по-спокойно ли е, след като натрупахте приличен актив от точки в първенството?

- В нашата съблекалня винаги е било спокойно. Ако намеквате за някакво напрежение – такова нещо не е имало. Наистина преди 3-4 кръга позицията ни в класирането не отговаряше на нашите реални възможности, но постепенно нещата си идват на мястото.

Като стана дума за класиране, на къде според теб ще завърши Локо (Пд) този шампионат?

- Смятам, че имаме реални възможности да влезем в Топ 6. Но това зависи само от нас. Трябва във всеки мач да влагаме максимума от силите си, предстои ни още много работа, за да се изградим като още по-стабилен отбор, с който всеки да се съобразява.

- Твоят договор изтича през лятото. Предложиха ли ти вече да подпишеш нов контракт и това зависи ли от други оферти, които евентуално си получил вече?

- Други оферти към мен още няма. Това е истината. Нищо конкретно – нито от България, нито от чужбина. Говорих веднъж с нашия президент Веселин Марешки, който ми каза, че държи на мен и иска да остана в отбора за по-дълъг период. По-конкретни преговори ще водим след приключване на полусезона. Това е.

Любо Пенев не те повика в националния отбор за контролата с Украйна. Остана ли разочарование у теб от този факт?

- Не съм разочарован и не съм обиден на никой, а и няма за какво. Нормално е да се изпробват различни футболисти от нашето първенство. Да бъда в националния отбор не ми е фикс идея, въпреки че се старая да дам максимума от себе си, когато ме повикат. Със сигурност винаги ще се отзовавам, когато получа телеграма. Излишно е да казвам, че за мен е чест да защитавам екипа на родината си.

Има голяма вероятност отново да станеш съотборник с Мартин Камбуров. Неговото идване на Лаута ще подсили ли Локо (Пд)?

- Естествено, в това няма спор. Той е много добър футболист. Играли сме заедно и в Локо (Пд), и в Локо (Сф). Чухме се вече няколко пъти. Надявам се преговорите с него да приключат успешно. Това ще е един огромен подарък за нашите фенове.