Няма пострадали при катастрофата с трамвай №6

Крими

23-11-2012, 13:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трамвай мина на червено, уцели кола, която отнесе още една

Хората не били впечатлени от инцидента

Много конфликтни точки има на кръстовището на бул. "България" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", затова там често стават пътни инциденти, коментира пред "Фокус" Иво Василев, заместник-директор на „Столичен електротранспорт” по повод катастрофата между трамвай и два леки автомобила на кръстовището в столицата.

„Трамваят по линия Номер 6 се е движил към центъра – по бул. „Черни връх” към тунела на НДК. Там трябва да премине през две кръстовища практически, през два светофара. Ватманката твърди, че е минала на разрешен зелен сигнал. Колите, с които се е блъснал трамваят, твърдят, че са минали на разрешен зелен сигнал, и е станал сблъсък”, обясни Василев.

Той посочи, че 35-годишната ватманка има само едно нарушение в 4-годишната си практика и то не от такъв характер.

„Трамваите по това време на деня не са нито пълни, нито съвсем празни. В трамвая няма нито пострадали, нито кой знае колко впечатлени от пътнотранспортното произшествие. По-впечатлени са участниците, сред които има една жена, която се е оплакала, че я боли вратът”, каза Василев.

Това са пътнотранспортни произшествия, каквито на ден се случват стотици, допълни той.

"Докато няма акт, съставен на някой от двамата водачи, участвали в произшествието, не може да се каже чия е вината", каза още Иво Василев.