Освободиха Мирослава Тодорова като председател на Съюза на съдиите

Политика

23-11-2012, 18:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Една от номинациите на съюза е Таня Маринова.

Мирослава Тодорова беше освободена като председател на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България.

Освобождаването на Мирослава Тодорова не е заради уволнението й по-рано през годината, когато бе отстранена от Висшия съдебен съвет заради просрочени дела, съобщи БНР.

Освен Тодорова е било освободено и цялото ръководство на Съюза на съдиите заради изтекъл мандат. Мирослава Тодорова е предложена и за номинация за втори мандат. По-вероятно е тя да се откаже, смятат участници в събранието.

Една от номинациите за нов председател на съюза е Таня Маринова. Други номинирани са председателят на Благоевградския районен съд Екатерина Николова, съдии от ВКС, Севлиево, Враца и Стара Загора.

Припомняме, че Съюзът на съдиите в България (ССБ) провежда годишното си Общо-отчетно изборно събрание в Пловдив. Магистратите ще заседават два дни. Очаква се да бъде изслушан докладът за тригодишния период на работата на стария управителен съвет и да бъде избран нов. В дневния ред на събранието са предвидени дискусии за натовареността на Висшия съдебен съвет, за използването на електронните документи като доказателство по делата и за оспорване на истинността им.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен