Зимен декември, на Коледа ще има сняг

Животът

23-11-2012, 19:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По празниците до -15 градуса

В по-голямата част от страната през първата половина на декември температурите ще останат със стойности близки до обичайните или малко по-високи през първите дни от месеца. Но през втората половина се очаква чувствително захлаждане и сняг. Около Коледа и Нова година се предвиждат по-обилни снеговалежи.

В София средната температура ще бъде между -3 и -1 градуса, в Пловдив около 0 до 2, а в северните части като Русе и Видин, термометрите ще показват между -8 и -4 градуса.

През декември студеният вятър откъм морето може да причини сериозни поледици във Варна и по северното Черноморие, като температурите ще паднат около -4 до -7 градуса. По южното Черноморие и край Бургас ще бъдат около 0 до -5, а в Сандански около -2.

В зимните курорти като Боровец, Пампорово и Банско, температурите ще варират между  -10 до -12 градуса. Около празниците са възможни и чувствителни понижавания - около -15 до  -16 градуса. Планината предлага отлични условия за ски, но съществуват известна опасност от лавина, както и силен вятър по високите части.