Прокурор подхваща "голата съветничка"

Крими

24-11-2012, 06:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Потърпевшата Катя Панева е категорична, че монтажът цели да опетни името й

Общинската съветничка от Димитровград, която беше съблечена чрез фотошоп от незнайна ръка, е дала скандалната си снимка на прокуратурата, пише "Стандарт".

Потърпевшата Катя Панева е категорична, че монтажът цели да опетни името й.

Аферата гръмна в петък сутринта, когато в електронните пощи на различни медии, включително и на Стандарт Нюз, беше получено писмо със снимка на разголената Панева. На фотоса ясно се вижда, че тя е снимана в зала "Гросето", а дрехите на жената са заличени. В писмото се твърди, че тази илюстрация е била прикрепена към докладна на съветничката от Коалиция "Да за Димитровград" за промяна в Правилника за работа на Общинския съвет. 

Панева обясни, че приема  като лична обида случилото, но не изключва аферата да има и политически привкус.

Компроматът е подписан от Петър Карагьозов, който обяснява, че сигнал за снимката са подали съветници от ГЕРБ. От партията обаче категорично отричат да са виждали докладна с такава илюстрация. Името Петър Карагьозов вероятно е измислено.

"Явно в държавата ни тръгна нова мода в политическото пространство за очерняне на хората по възможно най-трудно проследимия начин - онлайн. Подобни шеги са много гнусни и те трябва да бъдат спрени от органите на реда, а авторите им - строго наказани", коментира шефът на групата съветници на ГЕРБ Вълчо Митрушев. Той е категоричен, че не допуска зад наглата шега да стои някой от колегите му в общинския съвета на Димитровград.

Някои от общинските съветници на Димитровград обясниха, че са получили скандалната доклаладна с манипулираната снимка на имейла си от електронно писмо, подписано от председателя на Общинския съвет Стефан Димитров. Той обаче категорично отрече да има нещо общо и обясни, че сам е бил обект на подобни нападки преди време. Полицията тогава заловила манипулатора за седмица. "Надявам се, че и в този случай органите на реда ще си свършат работа и ще открият извършителя", каза Димитров.

Той предполага ,че е възможно разпратените материали и подправените имейли да са дело на подставени хора, на които им е платено, или на „ детска игра“.

"Чакам с нетърпение прокуратурата или полицията да ме призоват, за да дам обясненията си по случая", заяви още Стефан Димитров.