Свариха бебето ми и взеха 750 лв.

Крими

24-11-2012, 06:03

Снимка:

СтандартНюз

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Причината за изгарянето била пробита грейка с вряла вода

Ако забременея с второ дете, ще го родя в чужбина. Това заяви майката на малката Мирослава, която бе попарена с вряла вода в плевенската частна клиника „Авис Медика”. В същото лечебно заведение изгориха и бебе от Павликени, което по-късно почина от раните си в "Пирогов", пише Стандарт.

Прокуратурата разследва поредния случай на злополука с новородено. Преди 8 месеца дъщерята на 22-годишната плевенчанка Росица Вълова получила 2-проценно изгаряне, от което й останал страшен белег в горната част на крачето.

"Педиатър в Гърция се прекръсти, като го видя. Попита дали колегите му доктори вече са в затвора", разказа Вълова.

Причината за изгарянето била пробита грейка с вряла вода. Това обяснение получила родилката през март от същата лекарка д-р Ана Вълкова, която бе уволнена наскоро заради починалото бебе. Росица родила със секцио и била настанена в съседна стая, откъдето цяла нощ слушала писъците на новороденото. Според нея виновна е акушерката Валя Гойчева, но от персонала на клиниката опитали да неглижират инцидента с уговорката, че раната ще зарасне. Два дни дори не разрешили да свали превръзката и да види пораженията.

Росица е възмутена от безхаберието в болницата и смята, че там са прикривани и други подобни инциденти. Майката и съпругът й работят сезонно в южната ни съседка, но предпочели да платят в частното здравно заведение у нас, уж за да се погрижат по-добре. Въпреки нанесената травма на новороденото, от болницата им прибрали 750 лева за операцията и за избор на екип. Със сигурност на крачето трябва да се направи скъпа пластична операция, смятат те.

Тези дни майката подаде втора жалба в плевенската районна прокуратура. Тя веднъж сезирала за случилото се, но оттам й пробутали заключение на Регионалната здравна инспекция с цитат от епикризата, която тя отлично знае. По случая започва второ разследване.