БГ звезди зарязаха диамантите и хлътнаха по арт бижутата на Николета от Несебър

Бургас Лайф

24-11-2012, 11:06

Снимка:

личен архив/facebook.com

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

С ръчно изработените обеци се окичи и Кремена Халваджиян, която се слави като една от най-стилните дами у нас

Прелест, изисканост и красота искри от ръчно изработените бижута на младата и талантлива Николета Бинева от Несебър. С ръчно изработените й обеци се окичи и самата Кремена Халваджиян, която е една от най-извесните модни стилисти у нас. Прекрасните творения на Николета не пропуснаха и поп изпълнителките Алекс Раева и Веси Бонева.

23-годишната Николета е от Несебър, но от 4 години живее и учи в София. След като завършва средното си образование в Бургас стяга куфарите за столицата, където е приета в НБУ със специалност "Моден дизайн".

В момента кара магистърска степен в същия университет, но вече изучава "Мода и бизнес стратегии". Споделя, че от много малка има влечение към изработването на арт аксесоари и бижута.

"Правех обеци, колани. Много обичам да изработвам различни неща от пайети, мъниста, а преди около 3 год. започнах да се занимавам по-сериозно. В началото започнах да изработвам обеци с пера, подарявах ги на мои приятелки", разказва талантливата студентка.

Идеята за екстравагантните модели с ресни й хрумва доката гледа една модна колекция дрехи. Тогава си представила как вместо по дрехи, ресните използва за направата на обеци.

"Реших да разработя идеята. Започнах да слагам камъчета, да преливам багрите в ресните", разказва дизайнерката. Постепенно с нейни модели се окичват най-близките й приятелки, познати и не толкова познати за нея хора.

Получава поръчки и от мъже за своите приятелки като подарък за рожден ден или друго събитие. Всеки я моли да изработи и за него по чифт или два.

Така малко по малко и през познати до  нейните арт бижута стига и Кремена Халваджиян, която е очарована от моделите и още първия път поръчва цели два чифта от нестандартните обеци. "Кремена се оказа много земен и изключително естествен човек. Искам обаче да кажа, че не деля клиентите си на известни и неизвестни. Във всяка поръчка влагам максималното от себе си. Освен това, заедно с обеците изработвам и специални кутийки и картончета, на които закрепям бижуто с дантели и панделки. Искам всичко да е изпипано до най-малкия детайл", допълва Николета. Интерес към арт изпълненията на младата дизайнерка проявяват и поп изпълнителките Веси Бонева, Алекс Раева, както и различни манекенки и модели. Дори две от топ списанията у нас – Cosmopolitan и Ell са поискали заснемането на фотосесия с нейните модели.

Стараейки се да не издава всичко около изработката на бижутата, Николета все пак споделя, че използва предимно естествени материали и багрила. Експериментира дори различни чайове и билки за оцветяване на материалите. Абсолютно всеки детайл изработва ръчно, но това не й отнема много време. Нежност, романтика и очарование струи от моделите на Ники, сигурно защото тя самата се определя като романтична натура.

Щастлива е, че е изпълнила детската си мечта да се занимава с мода. Хобито й в детството е на път да се превърне и в работа. Получава много предложения от различни търговки марки и вериги магазини, но отказва защото в момента най-важното за нея е да завърши магистратура. Едва след това ще се заеме сериозно с работа, но предпочита да работи за себе си, осъзнавайки, че никак не е лесно, особено у нас.

С упорство и талант обаче Николета се надява да пробие, има много идеи и няма търпение да започне да ги реализира малко по малко.