Стефка Костадинова влезе в залата на славата

Спорт

25-11-2012, 14:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Световната ни рекордьорка на висок скок се нареди до легенди като Карл Луис, Себастиан Коу, Сергей Бубка, Майкъл Джонсън и Джеси Оуенс

Председателят на БОК Стефка Костадинова официално бе приета в Залата на славата на леката атлетика. Това стана на пищна галавечер в Барселона, където бе отбелязан вековният юбилей на Международната федерация ИААФ. На събитието бяха обявени и най-добрите атлети за 2012 година.

Първи в залата на славата попаднаха 24-има легендарни спортисти, които са с признат неоспорим принос и изключителна роля в развитието на леката атлетика през последните 100 години. Именно сред тях беше и Стефка Костадинова.

По този начин настоящата световна рекордьорка в скока на височина се нареди редом до феноменални личности като Карл Луис, Себастиан Коу, Сергей Бубка, Алберто Хуанторена, Джеки-Джойнър-Кърси, Майкъл Джонсън и Джеси Оуенс.

С 209 см Стефка притежава повече от 25 години върховото постижение в скока на височина и е безспорната № 1 в тази дисциплина за всички времена. Олимпийската шампионка от Атланта има във визитката си още 7 световни и 5 европейски титли.