Гала вечер на българското ушу в памет на Красимир Димитров - Китаецът

Бургас Лайф

25-11-2012, 14:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Уникални демонстрации на човешкия ум и сила ще покажат световните шампиони на страната

Бургас за втора поредна година ще бъде домакин на Гала вечер на българското ушу, която се организира от Българската федерация по този спорт. Настоящото издание ще бъде в памет на Красимир Димитров - Китаецът, който е учител на най-големият ни световен шампион и президент на бургаския клуб "Бей Син" - Стефан Колев.

По време на събитието ще бъдат наградени тримата най-заслужили бойци от бургаския клуб „Бей Син”, който от години е гръбнак на националния отбор по У-шу. За официални гости на турнира са поканени и китайски дипломати у нас. В демонстрациите разширено ще бъдат представени бургаските състезатели, които са донесли над 300 медала за България.
Специален момент от показните изпълнения с копие, меч и други оръжия, ще бъде невиждана до момента демонстрация на петте елемента на живота, които са и в основата на У-шу, обеща Стефан Колев, който е и единствен преподавател по У-шу в Националната спортна академия.

Денстрациите ще се проведат на 1 декември в зала "Никола Станчев" в комплекс Меден Рудник. гр. Бургас, ще се проведе ГАЛА ВЕЧЕР НА УШУ, организирана от Българска Федерация по ушу, в памет на Красимир Димитров - Китаецът.