Сгащиха 500 хиляди къса нелегални цигари в Хасковско, Ловешко и Пещерско

Крими

25-11-2012, 16:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стойността на иззетите стоки е над 160 хиляди лева

Над 430 хиляди къса контрабандни цигари са иззели служители на сектор "Борба с организираната престъпност" в Хасково.

В района на ГКПП - Капитан Петко войвода бил спрян за проверка лек автомобил "Фиат Скудо", управляван от 45-годишния П.К., криминално проявен за валутни престъпления от Хасково. В колата били открити 110 тенекиени кутии за маслини пълни с тютюневи изделия. В пода на колата е открит специално изработен тайник, пълен с цигари без бандерол. Общото количество на намерените цигари е около 21 640 кутии "RAQUEL SLIMS". Стойността на иззетите акцизни стоки възлиза на около 162 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал.1 от НК. П. К. е задържан за срок от 24 часа.

Техни колеги от Ловеч иззеха над 6640 къса цигари без акцизен бандерол. Цигарите без бандерол са открити при извършена проверка на лек автомобил "Митцубиши Паджеро", управляван от 33-годишния Д.Б. от с. Горско Сливово и в жилища, обитавани от него. Общото количество цигари е около 6640 къса- "Corsair", "Victory", "Rone", "Merilyn", "FM", "Diva", "Gracia", "Bestman", "King", "President", "Marble" и "Jin ling". Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК, a Д. Б. е задържан за срок от 24 часа.

Пещерски полицаи иззеха цигари без бандерол. Органите на реда извършили проверка в жилището на Р.Е./25г./ от родопския град. Там били открити общо 664 къса цигари без бандерол. Акцизната стока е иззета, а по случая се води бързо полицейско производство.