Зимата ще е топла с малко сняг

Животът

25-11-2012, 17:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Първите снежинки очакваме между 10-ти и 14-ти декември

Температурите през следващата седмица ще се повишат. Страната ни ще попадне в челната част на циклон и вятърът ще се усили от юг, което ще доведе до повишение на температурите. Максималните в четвъртък и петък ще бъдат между 12 и 17 градуса.

Това са сравнително високи температури за края на ноември. Ноември до края е по-сух, с по-малко валежи от обичайното, пише в. ''Монитор''.

Месецът е със сравнително високи температури. През декември би трябвало да е паднал първият сняг. Малко преди десети декември по дългосрочните прогнози изглежда, че ще има понижение на температурите. Очакват се и валежи.

Може би в интервала 10 и 13-14 декември ще завали и първият сняг. Колко ще вали и дали ще се образува снежна покривка, е още рано да се прогнозира. 

Сезонната прогноза за времето на НИМХ на БАН сочи, че средните сезонни температури ще са близки до нормалните или дори по-високи и количествата валежи също да са близки до нормалните. Може да се очаква идната зима да е по-топла и с по-малко валежи от миналогодишната.