Д-р Ставрев: Комфортът не е във вещите, а в човешките отношения

Пловдив Лайф

25-11-2012, 19:23

Автор:

Йоана Тодорова

Всичко от Автора

Интервю с лекаря, докоснал се до болката и радостта на стотици семейства

“Бели Нощи с Йоана” представя отблизо един от най-известните акушер-гинеколози в страната - д-р Ангел Ставрев. За 20-годишната си практика в репродуктивната медицина, специалистът се е докоснал до болката на стотици семейства и е дал нов смисъл на живота им. Д-р Ставрев не е просто лекар, той е приятел, на когото могат да се доверят всички, потърсили помощ при него.

 

Д-р Ставрев, какво се промени за всички тези години от вашата практика като лекар?

Много неща се промениха и понеже от около двадесет години се занимавам с проблемите на човешката репродукция, мога да кажа, че това е една от областите в медицината, която в последно време постигна най-бърз растеж. Така е, защото само преди двадесет години това, което в момента се случва с познанията върху човешката репродукция, беше просто като роман на Жул Верн. За щастие, както в неговите романи, така и сега, нещата се сбъдват.

Почитател сте на бързите коли, така ли е?

Само ако са служебни. (смее се) Аз нямам привързаност към вещи. Необходимостта от една кола е да е удобна и безопасна и понеже работата ми е свързана с непрекъснато пътуване до София ми се налага да спестявам време, само от тази гледна точка предпочитам да е бърза. Комфорта не е в колата, а в нашите взаимоотношения, в семейството и в работата.

Колко деца има д-р Ставрев?

Надявам се три. (смее се) Две момчета и едно момиче. Дъщеря ми е биолог, а малкият ми син е музикант.

Още интересни факти за личността д-р Ангел Ставрев, както и за неговата практика, можете да разберете в предаването “Бели Нощи с Йоана”.