Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

26-11-2012, 07:25

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стилиян и Стела да почерпят

Ето и началото на последната ноемврийска седмица. Понеделник ще е слънчев, като максималните температури ще са по-високи – от 9 до 14 градуса. Не се навличайте прекалено, а се настройте за един ведър и приятен ден.

На 26 ноември православната църква почита паметта на чудотвореца от Пафлагония - св. Стилиян. Светецът е наречен още Детепазител, защото се възприема като закрилник на бебетата и малките деца. Той е патрон на педиатраи и педагози. Имен ден празнуват всички, които носят името Стилиян (на гръцки означава стълб), Стилияна, Стела, Щилиян, Щилияна, Щерян, Щеряна. Да бъдат здрави и да почерпят още рано сутринта.

Днес има няколко пресконференции в града. В община Пловдив кметът Иван Тотев ще даде първата от 10, 30 в заседателната зала.

В пресцентъра на БСП Захари Георгиев и Петър Мутафчиев ще говорят пред медиите от 11 часа.

Вчера приключи четвъртото ''Дефиле на младото вино''. Отчитането на резултатите и колко любители на специалната традиционна напитка са опитали от нея по време на празника ще стане ясно днес в общината от 11, 30 часа. Тази година 25 изби представиха най-доброто си вино в Стария град, а достъпът до дегустациите беше осигурен със закупуването на жетони. По предварителна информация на Plovdivutre.bg над 12 хиляди са ценителите посетили форума.