Морската лига стартира с водосвет и много емоции

Спорт

26-11-2012, 08:40

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Част от отборите поискаха да се възползват от правото си на контроли, за да подобрят играта си и взаимодействието на терена

Осемнайсет отбора ще мерят сили в най-голямото първенство по футбол за аматьори в Бургас, наречено Морска Неделна лига. Нови шест тима заявиха участието си в последния ден за картотекиране и така футболният шампионат за аматьори в Бургас стартира не с 12, както се очакваше, а с цели 18 отбора.

Преди началото на турнира бе отслужен водосвет за здраве и успех на турнира, който има амбицията през следващия сезон да се разпростре в две групи А и Б, по подобие на провеждането на футболните шампионати в Европа.

Морската лига, която се провежда на спортен комплекс Каменица Арена предизвика голям интерес и сред зрителите, които аплодираха майсторски изпълнения на участниците. На игрищата не липсваха и остри единоборства, на моменти прехвърчаха и искри, но всичко премина в рамките на феър плея. Веднага след края на мачовете от първия кръг, част от отборите поискаха да се възползват от правото си на контроли, за да подобрят играта си и взаимодействието на терена.

Ето и всички резултати от първия кръг на турнира:

 "Възраждане 2011 - Копърка"  12 : 4
"ФК Абоба - "В и К -Бургас"  2 : 3 
"Бургас пауър" - " Унибетони " 1 : 1
"Вива" - "Незабравка"  1 : 3
"Вис ойл груп" - "Тал инженеринг"  4 : 7
"Ливърпул" - "Жокер"  7 : 6

" Арми пауър" - " Черно море" 1 : 4
"Елеганс" - " WORDS "  2 : 7
" Перла "- Канариос " отложен за 30.11.2012 г.

 

Следващият кръг е идната неделя - 2-ри декември от 10 часа.