Заради отсъствия - отстраняват съветници в "Родопи"

Животът

26-11-2012, 09:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Системно не се явявали на общинските сесии

Председателят на Общинския съвет в община Родопи Георги Ташев е готов с годишния си доклад за дейността на съветниците. По време на анализа той е открил системни нарушения в работата на трима общински съветници – Георги Цанков и Георги Костадинов от коалиция „ФУРОР” и Рефик Мухтаров от ДПС. Тримата не се явявали на общинските сесии, като Георги Цанков не е присъствал на 18 от общо 19 заседания на постоянната комисия по общинска собственост тази година.

По този начин се затруднява работата на Общинския съвет и трудно се събира кворум, коментира шефът на ОбС – Родопи Георги Ташев.

Той е изпратил искане до Общинската избирателна комисия за предстрочно прекратяване на правомощията на тримата съветници. В него той изтъква и факта, че те са отсъствали повече от 5 пъти в годината от заседанията на Общинския съвет, като някои от тях не са присъствали на три последователни сесии.

Когато са отсъствали, без писмено да са уведомили председателя на Общинския съвет за неучастие в заседанията, те нарушават правилника и Закона за местно самоуправление, коментира Ташев.

Няма да позволим хора, които не искат да работят, да спъват работата в Общинския съвет, категоричен бе Ташев.