Старица брои 1000 лв. за доставка на златно имане менте

Крими

26-11-2012, 10:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Измамникът обяснил, че намерил имане в Гърция и парите били за транспорт

Нова схема как да прибират спестяванията на беззащитни старци изобретиха нагли измамници в Несебърско.

75-годишна жена попаднала в капана на безскруполните обирджии в събота, съобщиха от полицията. Старицата разказала пред униформени, че получила обаждане от мъж, който се представил за приятел на внучката й. Той обяснил, че двамата с момичето са на почивка в Гърция и докато отмаряли намерили имане в южната ни съседка.

Мъжът искал да изпрати намереното колетче със злато и пари на сигурен човек в България, но обяснил, че трябват пари за транспорт. Старицата без да се замисли, че може да е лъжа, моментално предложила да помогне с наличните си спестявания от 1000 лв. Мнимият приятел на внучката й казал, че парите трябва да се оставят в казан за смет, разположен до "Здравната служба" в село Кошарица.

Колетът пък щял да бъде доставен от доверен човек до 22 часа същия ден в дома й. Пенсионерката изпълнила своята част от договорката, като поставила парите в кофата. След като никой не я навестил до уречения час обаче тя се усъмнила и се свързала с близките си. Така установила, че е измамена. Работата по случая продължава.