Григор вкарва сервиси и с лента на очите (ВИДЕО)

Спорт

26-11-2012, 10:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Следващия път ми подгответе нещо по-трудно, призова Димитров

Григор Димитров прие предизвикателството на "Найк" да пробва сервис с лента на очите и в крайна сметка успя да вкара такъв начален удар.

Българинът засне специален клип за американския спортен концерн и се похвали с постижението си във "Фейсбук". След първоначален неуспех, Димитров най-сетне успя да намери очертанията дори без да гледа, след което бурно изрази радостта си.
"Следващия път ми подгответе нещо по-трудно", призова Гришо. След това той показа и запазената си марка - впечатляващ удар. Топката падна малко зад него, но Гришо я постави зад гърба си и направи феноменална къса топка.

Както е известно, по този начин Димитров спечели точка при победата си с 6:3, 6:2 над 32-ия в света Виктор Троицки, като с изумителното си отиграване заслужи бурните овации на публиката. Този удар е фаворит и за най-красив за 2012 година, като в класацията е далеч пред отигравания на Федерер, Надал и Джокович.

Междувременно Гришо получи признание от аржентинеца Хуан Монако, който прогнозира, че американците трудно ще си върнат господството в мъжкия тенис заради млади надежди като Григор Димитров, които носят лидерството в себе си.

Според аржентинеца, доминацията на европейските тенисисти ще продължи и в близкото бъдеще. В последните години най-силните състезатели в света са швейцарецът Роджър Федерер, испанецът Рафаел Надал, британецът Анди Мъри и световният номер едно Новак Джокович от Сърбия. За последно американецът бе водач на ранглистта през февруари 2004 година - тогава това бе Анди Родик.

"Новак и Мъри са на по 25 години, а Надал е на 26. Дори Федерер да се откаже, тримата са достатъчно млади, за да доминират. Има и млади играчи като Григор Димитров от България и Бърнард Томич от Австралия, които имат качествата да бъдат лидери в бъдещето", добави южноамериканецът.