Заралии готвят най-тлъстата риба в най-големия тиган

Заралии

26-11-2012, 11:20

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Ути Бъчваров храни старозагорци на Никулден

Община Стара Загора търси най-голямата уловена риба в Старозагорско за Никулден, която ще бъде сготвена в най-големия тиган в България, с диаметър почти 2 м.

Това съобщиха от пресцентъра на общината.
На 6 декември, от 16.30 ч., по повод големия християнски празник, на главната улица пред сградата на общината, ще се прояви известният кулинар и тв водещ Ути Бъчваров, който ще готви шаран плакия и вкусна рибена чорба по стари подбрани рецепти.
За вкусните гозби Община Стара Загора ще осигури над 100 кг подбрана едра риба, свежи зеленчуци и червено вино. Старозагорци ще могат да се насладят, както на процеса на приготовление, така и на вкуса на традиционните за Никулден ястия.
След като храната бъде осветена, над 1000 порции риба и рибена чорба ще бъдат раздадени в късните следобедни часове на празничния ден. Толкова събира най-големият тиган в България, който е направен от челото на локомотив произведен през 1907 г. Уникалният тиган се държи на три крака и е изработен през лятото на 2012 г., за рождения ден на предаването „Вкусно”. Разполага с големи дървени лопати и е истинска атракция.
"С малък тиган радостта е несподелена", казва Ути Бъчваров. Това начинание е олицетворение на идеята да раздаваме и споделяме храната. За първи път в Стара Загора в най-големия тиган у нас ще се готви риба.