Тучна тревица около Попа и срамни графити по Нотариата

Мисия София

26-11-2012, 11:45

Снимка:

Sofiautre

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пускат Попа – градинка, пейки, лаф...

Така ли не се намериха пари да ударят две четки с боя на сградата

Очукан, олющен и оплескан. Така изглежда Нотариата в София. И макар преди месец Попа да светна, зад него сградата е потънала в тъма и мръсотия.

Така ли не хартиса и лев от ремонта на площадчето, че да метнат няколко четки с боя и на Нотариата – изрисуван отстрани със срамни и грозновати графити.

Инак Попа отново е мястото за срещи на столичани. Нови плочки, пейки и градинки, които радват окото.

"Младеж, дай да видя как излязох на снимка. А, екстра съм", провикна се към мен уличен музикант с китара в ръка, който точно пред паметника на Патриарха, е решил да изкара някой лев.

Попа наистина свети, едва ли би могло да е инак, защото ремонтът и къпаненето на паметника със спецпрепарати, излезе на софиянци 214 000 лв.

След 50-дневния ремонт, изпочупените стари плочки бяха подменени с гранитни, на мястото на старите пейки има нови – също от гранит, но без облегалки. Целта - да се махнат наркоманите и клошарите, които нощуваха там.

Поставена бе и нова чешма, изработена от черен гранит, а чучурите - от месинг.

На мястото на храстите, които преди ремонта бяха пълни с всевъзможни боклуци, има тучна тревица и есенни цветя, които се поливат от система за капково напояване.

Сега общинарите е ред да дадат от нашите пари и за Нотариата, за да може и той да се впише в гледката, инак ще си остане грозна кръпка, каквато е сега.