НЕразтапящо се шоколадово удоволствие

Животът

26-11-2012, 12:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

„Dairy Milk” остава твърд дори на 40 градуса по Целзий

Британски учени създадоха шоколада "Dairy Milk", който не се топи при високи температури.

Рецептата е създадена от научната лаборатория на компанията за шоколадови изделия "Кедбъри"  в Бронвил.

Нормалните шоколадови блокчета имат точка на топене при 32 градуса по Целзий в зависимост от съдържанието на наситени мазнини. "Dairy Milk" остава твърд, дори когато е изложен на температура до 40 градуса по Целзий.

Строго секретни документи разкриват, че пробивът се дължи на раздробяването на захарни частици в по-малки, което ги прави по-устойчиви на горещината.  Революционният шоколадът по-бавно се топи и в устата.

"Dairy Milk" е подходящ за страните с горещ климат и за страни с по-слабо развита икономика, където снабдителната верига е зле оборудвана.

"Това не е продукт, от който се нуждаят страни като Великобритания, където рядко се среща развален от горещината шоколад. "Кедбъри" може да се справи с британските температури и не планира да използва нова рецепта. Във Великобритания няма пазар за този продукт", заяви Тони Билсбъроу от "Крафт Фуудс".