22 машини чистят снега в Бургаско тази зима

Мисия Бургас

26-11-2012, 12:07

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Освен това са осигурени и 28 тона сол и 65 тона луга

Фирмите, ангажирани със зимната поддръжка на пътищата, площадите и обществените пространства на територията на община Бургас декларираха, че са в пълна готовност.

Петчленна комисия, с председател Веселин Василев - директор на Дирекция „УКОРС“ към Община Бургас, провери  изправността на машините на всички фирми и закупените материали за обезпечаване на ефективното зимно почистване.

В рамките на два дни бяха инспектирани консорциум „Титан –Бургас“ и фирмите „Бургасинвест“, “Благоустройствени строежи , “Бургас Шеле Екосервиз“.

„Титан - Бургас“ ще почиства града с 36 специализирани автомобила. Всички машини на фирмата са в техническа изправност и окомплектовката на техниката за снегопочистване е в добро функционално състояние, установиха проверяващите. В наличност има 100 тона пясък, 30 тона сол, 20 тона отсевки и 180 тона луга. От компанията заявиха, че при нужда ще набавят допълнителни количества от всички материали.

22 снегопочистващи автомобила, 160 тона пясък, 28 тона сол и 65 тона луга са осигурени за съставните селища на общината.