Без пиячка и наркотици на ледената пързалка (снимки)

Мисия Пловдив

26-11-2012, 12:28

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

Немският Коледен Базар отваря врати тази събота

За първи път в Пловдив ще отвори врати традиционен немски коледен базар. Официалното му откриване ще бъде на 1 декември /събота/ на пл. "Стефан Стамболов" /пред сградата на общината/. Баварските коледни къщички ще заработят под патронажа на посланика на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер, посланика на Република Австрия Герхард Райвегер и на кмета на Пловдив Иван Тотев.

Към базара ще има съпътсваща културна и социална програма, която ще бъде обявена утре.

Пред Централна поща вече са подредени коледните къщички, които по традиция сгряват и хранят пловдивчани в дните около Коледа.

Трети ден в града работи и ледената пързалка, която се намира на пл. "Централен". След безплатното пързаляне през уикенда днес мераклиите плащат от 4 до 8 лева, в зависимост от това дали имат собствени кънки. Събота и неделя мястото бе повод за забава и смях за хиляди младежи от града.

Ледената пързалка е австрийска. Единственото условие да работи е температурата навън да не пада под 15 градуса. До нея няма да се допускат пияни и употребили алкохол. Деца до 7 години ще се пързалят само с придружител. Работното време на пързалката е от 10 до 21.30, без почивен ден.

В петък кметът вдигна шалтера и на двете елхи, които красят Центъра. Пловдив чака Коледа!