Инсталираха новата система за видеозаснемане заседанията на ОбС

Мисия Бургас

26-11-2012, 13:58

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Излъчванията ще бъдат достъпни и за всеки желаещ да ги гледа през интернет, чрез прозорец в електронната страница на Общински съвет - Бургас

Няколко камери ще заснемат заседанията на ОбС за напред. В изпълнение на решение на местния парламент Община Бургас създаде възможност за пряко излъчване на неговите заседания, информират от пресцентъра на местната администрация. От общината е сигурено и помещение за своеобразен пресцентър, откъдето телевизиите ще имат възможност да вземат сигнал за директно излъчване. Вече са инсталирани  компютри със специален режим на работа, с мощни видеокарти, които осигуряват цифров и аналогов сигнал.

В залата, където се провеждат заседанията, са монтирани няколко камери, които ще показват няколко плана от заседанието - общ план на залата със съветниците, председателската маса, както и трибуната с изказващия се общински съветник.

Техническите представители на бургаските телевизии бяха запознати с изградената видеосистема и имаха възможност да заявят своите изисквания, така че да бъде осигурена безпроблемната им работа утре.

Медиите, желаещи да предават пряко, могат да вземат сигнал от медиаруума и да осигурят за своите зрители директно излъчване. Новата система позволява и пълно архивиране на заседанията, така че журналистите ще имат имат възможност да използват в работата си пълен архив или отделни части от проведените заседания.

Още на утрешната сесия ще има представител на фирмата, инсталирала новата техника, който при нужда ще дава указания за използването на системата.

Излъчванията ще бъдат достъпни и за всеки желаещ да ги гледа през интернет, чрез прозорец в електронната страница на Общински съвет - Бургас: www.burgascouncil.org, както и да слушат директното излъчване през общинско радио, допълват от от пресцентъра на Общината.