Супер спортна зала градят на мястото на склад в Приморско

Мисия Бургас

26-11-2012, 15:28

Снимка:

община Приморско

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ще бъдат поставени радиатори, сервизните помещения ще бъдат ремонтирани ще бъдат поставени огледала и подходяща настилка за спортистите

Чисто нова спортна площадка ще бъде оборудвана за малките атлели в СОУ „Н. Вапцаров" в Приморско.

Идеята на местната администрация е да превърне складовото помещение в супер зала, за да стимулира младежите да водят по-активен начин на живот и да им осигури база на европейско ниво.

Общината вече е предприела стъпки за цялостното обновяване на салона, който е с големина 100 кв. м.

"Ще бъдат поставени радиатори, сервизните помещения ще бъдат ремонтирани ще бъдат поставени огледала и подходяща настилка за спортистите", разказаха за интересния проект от местната администрация. 

Местният клуб  по карате "Аригато" е сред първите, които ще се възползват от новата площадка. Въпреки изключително големият интерес, който тренировките по киокошин провокират сред децата от града, до момента спортният клуб не е разполагал с подходящи условия за тяхното провеждане.

"Благодарим на община Приморско и на кмета д-р Германов за огромната подкрепа, която ни оказват. Без тяхната помощ съществуването на нашия клуб е невъзможно, тъй като по-голямата част от средствата за издръжка са ни именно от Общината. Ние от своя страна ще се постараем да прославим Приморско не само  на национално, а и на европейско ниво". казаха от клуба, след като разбраха, че от администрацията са предприели стъпки за решаване на проблема и скоро ще разполагат със зала.