Специална среща за рекламите на Главната

Мисия Пловдив

26-11-2012, 16:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Търговци и общинари нищят казуса с табелите на центъра

В 9:00 утре в заседателната зала на Общинския съвет ще се проведе специална среща между търговци и представители на местната власт. На нея ще бъде обсъден въпросът с изчистването на централната улица от незаконни реклами и табели, които нарушават естетиката. Това съобщи зам.-кметът Розалин Петков.

След предприетите от общинските служители действия сред търговците плъзнаха слухове и паника. Правим тази среща, за да разсеем спекулациите и да изясним на магазинерите правилата за оказване на рекламни съоръжения в района. Досега тази дейност не е била контролирана и много от табелите по Главната улица са окачени без знанието на институциите. Много от търговците дори не знаят, че има цяла процедура и че е нужно да получат разрешително. Сега просто ще започнем да прилагаме тези правилата. Всички са поканени да подадат документите си. Целта не е някой да бъде глобяван и да се съберат някакви пари, а да се въведе ред и Пловдив да стане най-красивия град, заяви на свой ред кметът Иван Тотев.

Той посочи, че монтираните вече табели ще бъдат обследвани от служители на инспектората и комисия от архитекти, които трябва да дадат становище. При нужда рекламата ще трябва да се промени или премахне. Няма да има особени ограничения в цветовете, но рекламите не бива да са твърде крещящи като тази на Бингото, която е била поставена въпреки отказа на институциите. По-голямо ще е ограничението в размерите на съоръженията, заяви още кметът.