Мутафчиев: Как е даден акт 16 за жп линията Пловдив – Свиленград

Мисия Пловдив

26-11-2012, 16:18

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Според левицата фирмата-изпълнител не е изработила качествено някой от надлезите и там скоростта е по-ниска

Има ли проблем по новооткрития през юли скоростен ж.п.  път Пловдив – Свиленград и налага ли се ограничаване на скоростта в някой части от него, този въпрос ще зададе към министъра на транспорта Петър Мутафчиев, народен представител от Коалиция за България.

Как е даден Акт 16 при откриването или това е била поредната ПР акция на управляващите, в която не е отчетено, че фирмата-изпълнител не е изработила качествено някой от надлезите и сега се налага намаляване на скоростта. Това ограничение доказва, че е налице некачествено строителство и въпросът ми е какво прави държавата в този случай, пита Мутафчиев.

Още повече, че  от откриването на ж.п. линията до този момент държавата не е прехвърлила собствеността на съоръженията на НКЖИ и на общините, добави  Мутафчиев. Това поставя въпроса кой се грижи за тяхното състояние, кой ги стопанисва. Това  безстопанствено отношение води до съсипване и разрушаване на съоръженията и след това общините ще бъдат в правото си да питат в какво състояние ги приемат. Другият въпрос е, че в приемната ми вече има сигнали, че за да ползват асансьорите, хора с двигателни проблеми трябва да информират Началник гара, за да им бъдат отключени съоръженията. Това е и вторият въпрос, който ще задам на министъра и ще очаквам от него и управляващите да предприемат необходимите действия, каза още народният представител.