Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

26-11-2012, 20:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 27 ноември

София.
В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Мирчо Петков и други за престъпления по служба с цел облага.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Валентин Димитров.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Атанас Вълков.

В 10.00 часа ще се проведат открити заседания на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

От 10.00 до 12.00 часа в зала „Средец“ на „Шератон София Хотел Балкан” ще се проведе форум "Делойт за нагласите на финансовите директори: Време ли е за оптимизъм?"

В 11.00 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Митхат Табаков, Гюнай Сефер и др.

В 13.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание ще се проведе заседание на Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм, на което ще се обсъждат на второ четене промените в Закона за насърчаване на инвестициите.

В 14.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе заседание на Временна парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене”.

От 14.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

От 16.00 часа в сградата на Института за балканистика на ул. „Московска” 45 Център по тракология организира публична лекция на проф. Василис Гунарис на тема: „Salonica: Α City of Ghosts ? The Endless Search for Identity and the Post War Politics of Memory”.

От 17.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ № 92 ще бъде представена книгата Възкресението на българското опълчение: Душата на Македония и Одринско“, посветена на Македоно-Одринското опълчение.

От 17.30 часа в заседателната зала на Института за държавата и правото към БАН Брайън Фарел ще изнесе лекция на тема „Причини за постановяване на неправилни осъдителни присъди в САЩ“.

В 18.00 часа в Аулата на УАСГ ще бъдат наградени участниците във Фотоконкурса „Лицата на света”.

От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще започне юбилеен концерт на Дует Ритон.

В 20.00 часа от паметника „1300 години България“ пред НДК тръгва факелно шествие, посветено на 93 г. от подписването на Ньойския договор. Шествието е организирано от Младежката организация на ВМРО в София.

В 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Движение за енергийна независимост.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПК „Екогласност”, Зелената партия и Партията на зелените на тема: „Ще позволи ли министър-председателят Бойко Борисов България да бъде глобена с милиарди за далавери със заменки?”.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод Дните на Канадската култура в България.

От 14.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на тема: „Защо ни трябва граждански борд над властта”.

Варна.
От 10.00 часа в хотел „Аква” ще се проведе среща на директора на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури д-р Драгомир Господинов с мидо преработватели и представители на мидени ферми.

Велико Търново.
В 16.45 часа пред паметника на Майка България ВМРО организира почетна стража за годишнината от Ньойския договор.

Враца.
В 10.00 часа в Конферентната зала на Търговско-промишлената палата на ул. „Христо Ботев“ 24 ще се проведе кръгла маса по повод въвеждането в България на швейцарския модел за интегрирани здравни и социални грижи по домовете.

Габрово.
В 16.00 часа в галерия „Орловска 10”, ул. „Орловска 10” ще се проведе публичен отчет на сдружение „Артерия”.

Пловдив.
В 10.00 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще се гледа дело, образувано по жалба на подсъдимия Йордан Лечков.

В 17.00 часа на ул. „Иван Вазов” ще бъде открити Музей на съвременното изкуство и музей на архитектурата.

Ракитово.
В 18.00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе среща на кмета на Ракитово Любомир Петков с жители на града.

Русе.
В 17.15 часа ВМРО ще проведе факелно шествие „Долу Ньой! Кърджали е български!”, което ще тръгне от Паметника на Стефан Караджа.

Свиленград.
От 11.00 часа в малката зала на община Свиленград министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще присъства на подписването на договор по проект „Изграждане, реконструкция и модернизация на канализационна мрежа, ПСОВ и водопроводна мрежа в Свиленград“. Ще присъства и министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Силистра.
В 14.00 часа в конферентната зала на хотелски комплекс „Данубе” ще се проведе младежки форум на тема „Диалогът с младите хора - залог за промяна”.

Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на Регионална библиотека „Захари Княжески“ Община Стара Загора организира представяне на книгата на академик Георги Марков „България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911 – 1913”.

От 18.00 до 21.15 часа в залата на УСШ в Стара Загора (до IX ОУ „Веселин Ханчев”) ще се проведе семинар по самозащита, с инструктор Тони Петров, VІІ Дан джу джицу, ІV Дан карате, международен майстор.

В 18.00 часа ВМРО организира по повод 93 г. от Ньойския договор почетна стража на Паметника на загиналите във войните в парк „Алана”.

Председателят на парламента Цецка Цачева и народни представители ще участват на 27 и 28 ноември 2012 г. в 40-та пленарна сесия на Парламентарната асамблея на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ПАЧИС) в Баку.