В четвъртък: 20 градуса

Животът

26-11-2012, 21:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Утре мъгла, после слънце

Минималните температури утре ще са между нула и пет градуса, придружени с тихо време. В отделни котловинни полета градусите ще са 1°-2° под нулата.

Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°.

По-ниски ще останат дневните температури - едва 6°-8°, в западната част на Дунавската равнина, където облачното и мъгливо време ще се задържи през целия ден.

След полунощ и утре преди обяд на много места в низините и котловините отново ще бъде със значителна ниска облачност или мъгла. След обяд облачността ще намалява, видимостта ще се подобрява и ще има и слънчеви часове, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, цитиран от 24 часа.

В припланинските райони, с преобладаващо слънчево време, ще бъде най-топло. Температурите там ще са до 16° - 18°.

В София сутринта отново ще бъде с мъгла, която до обяд ще се издигне като ниска облачност, а след обяд за кратко ще се покаже и слънце. Минимална температура - около нулата, максимална - 11°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, през деня и до слънчево. На места по крайбрежието преди обяд ще има намалена видимост. Ще се появи слаб юг-югозападен вятър. Максимални температури на тези места - между 12° и 14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода - 9° - 10°.

По високите части на планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 6°.

В сряда вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб, в Източна България до умерен. Температурите ще са сравнително високи: минималните - между 2° и 7°, максималните - между 12° и 17°. Облачността ще се увеличи и по-късно през деня и през нощта, главно в южните райони, на места ще превали.

В западната част на Дунавската равнина ще остане мъгливо или с ниска облачност, там и дневните температури ще са по-ниски - около 6°-8°.

В четвъртък в Източна България и северно от планините ще духа умерен и силен южен вятър. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 15° и 20°.

Облачността ще е предимно значителна и в Западна и Централна България на места ще превали.

В петък вятърът ще отслабне, валежите от запад на изток ще спират, а облачността ще намалее. Температурите ще се понижат слабо.