Индонезия може да внася жито и месо от Бургаско

Мисия Бургас

27-11-2012, 06:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Азиатската държава вижда възможност за внос на бг зърно, овче и телешко

Индонезия вижда възможност за внос на жито, овче и телешко месо от бургаски регион. За да се случи всичко това по-лесно, е възможно тамошната провинция Северна Суматра и област Бургас да се побратимят.

Това стана ясно по време на срещата между индонезийския посланик у нас Бунян Саптомо и областния управител Константин Гребенаров. 

Губернаторът презентира региона, възможностите за туризъм, инвестиции и международно сътрудничество. Особен интерес у гостите предизвика отрасълът земеделие и по специално зърнопроизводството, тъй като в Индонезия този отрасъл не се развива.

Подписване на споразумение за сътрудничество между двата региона би било изключително полезно за двете страни и би улеснило развитието на бизнес отношения между тях, коментира дипломатът.

Административен център на провинция Северна Суматра е град Медан, който вече е побратимен с Бургас. Разполага с две международни пристанища и е в процес на изграждане на 3-о. Провинцията също така е изградила и промишлен комплекс за около 176 млн. долара, в който са съсредоточени основните производства на страната като кафе, тютюн, каучук и палмово масло.

Областният управител Константи Гребенаров е убеден, че Индонезия е добър пазар за бургаския бизнес и ще работи за създаване на трайни партньорски отношения с държавата.

Както Burgasutre вече писа Бунян Саптомо пристигна в Бургаско за "Деня на Индонезия" в Поморие

Какво представлява изкуството батик, с което Индонезия е прочута - четете тук!