Наливат 1,3 млн. лв. в обзорската канализация

Парите

27-11-2012, 06:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Мащабният проект стартира преди дни

Мащабният проект за ремонта на канализацията за битови и дъждовни води по улица "Черноморска" в Обзор стартира преди дни.

Първата копка  даде началото на дългоочакваната реконструкция, която ще подобри в пъти качеството на живот на местните и хилядите туристи.

"Хората не вярваха, че това ще се случи. Сега не само аз, но и всички жители са много доволни" каза кметът на морския град Христо Янев.

Спешният ремонт, който е на обща стойност 1,3 млн. лв., се налага заради многократното увеличаване на населението през лятото , което води до много по-голямото количество битова и отпадна вода спрямо проектните разработки от минали периоди.

Пречка за реализирането му досега е спирането на финансирането по програма ПУДООС на Министерството на околната среда и водите, откъдето първоначално трябваше да дойдат парите за мащабния ремонт. За да осигури нормални условия на живот община Несебър направи своя процедура и задели средства от собствения си бюджет, за да даде зелена светлина на важната реконструкция.
"Общината ще продължава и в бъдеще да заделя средства за важни инфраструктурни проекти за всичките си съставни селища", каза кметът на Несебър Николай Димитров.
Трасето е с дължина 881 м. По него изцяло реновирани ще бъдат водопроводът и канализацията за  битовата и дъждовната вода. Освен това ще бъдат пуснати и нови сградни отклонения. Предвидено е улицата да е готова до началото на лято 2013-а.