Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

27-11-2012, 07:23

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Откриват немски Коледен базар пред общината

Посрещаме още един по-топъл ноемврийски ден – максималните темпрератури в Пловдив ще са до 12 градуса. В сутрешните часове в областта ще има мъгла, която до обяд ще се вдигне.

От 10 часа в пресклуба на БТА започва пресконференция на дамската организация ЗОНТА клуб Пловдив, Дирекция ''Социално подпомагане'' и Фондация "Джендър алтернативи". Поводът е съвместната им кампанията "16 дни активност срещу насилието, основано на пола".

В общината от 10, 30 часа зам.-кметът Стефан Стоянов и почетният консул на Германия д-р Мариана Чолакова ще разкажат за немския Коледен базар, който се открива тази сутрин на пл. ''Стефан Стамболов''.

Срещата на учениците на ЕГ ''Иван Вазов'' със специалисти от Университетска болница „Свети Георги“ от 10, 30 часа ще даде старт на поредица от беседи за превенция на СПИН и ХИВ. Лекциите ще се проведат през декември в повечето пловдивски училища. По данни на Министерство на здравеопазването за периода 1986 г. – 23.08.2012 г. общият брой на инфектираните с ХИВ у нас е 1 582. Сред тях са и регистрираните в началото на годината 109 нови случаи – 85 мъже и 24 жени. 45% от тях са млади хора.

Следобед от 17 и 17, 30 часа ще се проведе официалното откриване на "Музей на съвременното изкуство" и "Музей на архитектурата". Мястото е Тютюневите складове на ул. Иван Вазов.