Нова камера ще лови джигитите в София

Мисия София

27-11-2012, 08:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Устройството е монтирано на булеварда до телевизионната кула

Нова камера ще следи шофьорите, които не спазват ограниченията за скоростта и "летят" по новия булевард до телевизионната кула в София.

Устройството на КАТ е монтирано в района на бул. „П. Яворов”, където беше положен изцяло нов асфалт и беше направено кръстовище на две нива, съобщава в. "Монитор". То ще бъде официално открито от кмета на София утре.

„Засега е пуснато движението по алея „Яворов”. Утре ще бъде отворен за движение и бул. „Драган Цанков”, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

С новата отсечка ще се премахне до голяма степен големите задръствания през деня, но пък дава възможност на шофьорите да натискат повече газта, особено нощно време.

Любопитен е фактът, че няма да се знае кога ще има камера в поставената кутия.

В столицата има няколко камери, които непрекъснато ще бъдат местени на различни булеварди. Реално шофьорите няма да знаят кога устройството за засичане на скоростта е в кутията и кога не, обясняват от МВР. В момента празни кутии за камери има на „Ботевградско шосе”, бул. „Н. Вапцаров”, бул. „Сливница”, Околовръстното и бул. „Цариградско шосе”.