Деца са рекордьори по удари в Софийско

Крими

27-11-2012, 08:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Невръстната бригада започнали с кражби на колела, минали на коли

Детска бригада с над 100 кражби е абсолютният рекордьор по извършени удари в Софийска област. Триото Петър Ангелов, известен като Яйчо, Кольо Бенчев и Васко Манх Нгуен сформирало групичката си още на 14-годишна възраст, пише в. Монитор.

Първоначално започнали криминалната си дейност с кражби на колелета, а след като понатрупали опит минали на коли и улични грабежи.

Преди седмица последният от бандата – Кольо Бенчев на 16 г., отнесе 10-месечна ефективна присъда, която ще изтърпи в Бойчиновци. В средата на ноември младежът дръпнал дамска чанта от скута на жена, която седяла на пейка пред магазин на пл. „Саранск”.

Кольо е от многодетно ромско семейство, живеещо в гетото на Ботевград. Има трима братя и три сестри. Семейството му живее в барака, в двора на която се отглеждат прасета.

Майка му твърди, че е вдигнала ръце от него, но в същото време след всяка кражба или грабеж парите влизат в семейството. Учил е до шести клас в село Липница, след което започва с кражбите. Досега е бил с 19 регистрации в МВР, но за първи път е с ефективна присъда.

Невръстните обирджии започнали с кражби на колелета, които пласирали за 10 лева. После се насочили към магазини, като обикновено някой заприказвали продавачката, а друг задигал оборота.

Петърчо бил най-малкият и дребен в престъпното трио, но това му помагало да се промъква незабелязан. Често задигал CD-та от коли, части, които веднага се препродавали в ромското гето.

Въпреки че бил най-малък, Яйчо имал най-много регистрации – около 33, тъй като съучастниците му често го подстрекавали той да действа. Всеки път, като го задържали, казвал, че съжалява и повече няма да се среща с разследващите, и само след няколко дни пак попадало в районното. След като навършил 14 години, Петърчо също поел към Бойчиновци, където тези дни ще бъде изпратен и съучасникът му Кольо.