58 точки в дневния ред на ОбС. Съветниците се скараха още на втората

Мисия Бургас

27-11-2012, 12:16

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Видео от днешното заседание се излъчва и в сайта на местния парламент

В дневния ред на общинските съветници има общо 58 точки, като в първата от него отчет направи ОбС и комисиите към него за периода от месец май до октомври. Около втората точка обаче се заформи лек скандал.

Съветниците се скараха по докладната на кмета Димитър Николов относно промяна в инвестиционната програма на Общината и извършване на вътрешни компенсирани промени в приходната и разходната част на бюджета за 2012 година. Независимият Валентин Касабов поиска сметка за глоба от 700 хил. лв. наложена на общината, по думите му за корупционни схеми и пита дали от таксите за детските градини се погасявал този дълг.

В контра на изказването му обаче на трибуната излезе зам.кметът по финанси Красимир Стойчев, който обяви, че дългът все още не се погасява защото Общината оспорвала тази глоба в съда и към момента се водили още дела.

Тепърва предстои на съветниците да гласуват няколко точки свързани с реализирането на различни проекти, финансирани от ЕС, както и такива свързани с условията за финансиране на спортите клубове в Общината. Зам. кметът по финанси пък настоява в отделна докладна за създаването на "Бургаски транспортен и логистичен клъстер”, с  участието на "Бургасбус".