НАП - Пловдив: 1,6 млрд. приходи за 2012

Мисия Пловдив

27-11-2012, 13:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Поне със 100 млн. лв. повече ще са събраните пари от данъци и осигурителни вноски в сравнение с миналата година

 

Поне 100 млн. лв. повече приходи от данъци и осигурителни вноски в сравнение с миналата година очаква да събере НАП Пловдив до края на годината.

1,440 млрд. лева са събраните до средата на месец ноември данъци и осигуровки за бюджета от териториалната дирекция. 471 млн. лв. от тях са осигурени от дирекцията в Пловдив.

Близо 385 млн.лв. са събрани от дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители”, обслужваща хилядата най-големи дружества в Южна България. Останалите 584 млн.лв. са внесени в офисите в Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Близо 748 млн.лв. са данъчните постъпления, което е с 91 млн.лв. над сумата от миналата година. Постъпленията са най-вече от събраното ДДС – общо 339 млн.лв.

Осигурителните вноски към средата на ноември са в размер на над 692 млн. лева - с 51 млн.лв. повече от същия период на предходната година.

До края на годината се очаква общите приходи, събрани от НАП Пловдив да достигнат 1,6 млрд. лева. Добрите резултати са свързани с проекта за дистанционна връзка на касовите апарати с приходната агенция и законодателни промени, приети по предложение на агенцията и ефективната контролна дейност, коментират от агенцията.