Облекчена процедура за рекламите на Главната

Мисия Пловдив

27-11-2012, 15:03

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Търговците дават документи за узаконяване до края на януари

Монтираните досега реклами на търговски обекти по Главната улица на Пловдив ще бъдат узаконени по облекчена процедура. Срокът за подаването на документи е до края на януари следващата година. Това заяви за Plovdivutre.bg заместник-кметът Димитър Кацарски.

Резултатите от днешната среща със собствениците бяха изцяло положителни. В залата на Общинския съвет дойдоха около 70-80 човека. След като изложихме позицията на общината настъпи известно облекчение. Осъществихме пълноценен диалог. Между нас и търговците има разбиране, обясни още Кацарски. Предстои да видим кои реклами отговарят на изискванията, кои са съгласувани с архитектурните норми и кои съоръжения ще се премахнат. Табелите, които занапред ще се монтират, вече ще преминават по утвърдените в закона правила, допълни той.

Процедурата е изключително облекчена. Търговците ще трябва да представят нотариален акт или договор за наем плюс снимка на своята реклама с посочени размери. Това е много по-улеснена схема в сравнение с това, което се случва в други градове в страната, коментира рекламният експерт Спас Попов.