Марешки: Не притежавам нито една акция на Локо

Спорт

27-11-2012, 16:34

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проверявам финансите на клуба, ако нещо не е наред, няма да стана собственик

Веселин Марешки все още не притежава нито една акция от Локомотив (Пловдив), потвърди самият той.

Съществува дори възможност аптечният бос въобще да не закупи клуба, ако се окаже, че финансовото състояние на Локомотив е по-лошо, отколкото изглежда, стана ясно от думите му, предаде SPORTLINE.BG.

"Всяка една фирма, преди да бъде закупена, й се прави правно-финансово икономически анализ. Ангажирал съм една много сериозна одиторска фирма и адвокатска кантора да проверяват състоянието на Локомотив. Докато не получа резултатите, няма да взема и една акция. Ако не се договорим съгласно реалната ситуация, която ми докладват проверяващите, а не според тази, която ми представят, аз няма да стана собственик на клуба. Превел съм около 1,5 млн. лв., но това няма нищо общо със собствеността. Просто сме помогнали на клуба да си стъпи на краката. Клубът се управлява от мои хора, това е нормално, тъй като трябва да видя за какво става въпрос, пък и да няма промени докато вървят проверките, но аз ще стана собственик едва когато съм доволен от резултатите от анализа", каза пред "Дарик" Марешки.

Преди броени дни стана ясно, че доскорошният собственик на Локомотив Константин Динев е прехвърлил акциите си на приятел, а не на Веселин Марешки. Според съдебните регистри собственик на клуба в момента е 40-годишният столичанин Светослав Мушанов. Той притежава 142 900 акции или 95,27%. Останалите проценти се държат от няколко други дребни акционери.