Засаждат борчета пред Централна поща (снимки)

Мисия Пловдив

27-11-2012, 16:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Изцяло подменят почвата на големите кашпи

Работата на багера, който днес копае и товари пръстта от кашпите пред Централна поща, предизвика любопитството на пловдивчани. Минувачите се спираха и питаха защо е нужна процедурата и каква промяна очаква Главната на емблематичното място за срещи и сергии с накити. 

''Сменяме пръстта, защото в големите саксии имаше стари дървета, а почвата беше глинеста'', обясни за Plovdivutre.bg шефът на ОП ''Паркове и градини'' Стоян Алексиев. По думите му новата почва съдържа пръст, пясък и тор и е по-подходяща за растенията. На мястото на дърветата и сезонните цветя ще бъдат засадени борчета, а около тях ще има мини храстчета.

Днес служителите на общинското предприятие разчистваха дървета и храсталаци до градинката на бул. ''Мария Луиза'' срещу църквата ''Света Петка''. Пространството от едната страна, където има започнат строеж, пловдивчани обикновено използват за паркинг. Днес обаче шофьорите недоволстваха, защото служителите бяха обезопасили района докато работят. ''Разчистено е вече'', потвърди Алексиев. 

Всички палми са зазимени, обвити и прибрани на топло, уточни Алексиев. Единствените екзотични растения, които ще зимуват навън и ще посрещнат снежинките, са големите палми срещу Католическата църква, но те пък са добре опаковани.