Британец обходи рекордните 210 страни, без да лети със самолет

Свят

27-11-2012, 17:06

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Гордият Греъм Хюз вече влезе в Книгата на Гинес

Британецът Греаъм Хюз стана първият човек в света, който е пътувал до всички 210 страни на Земята без да лети.

 

На 26 ноември  Греъм Хюс получи печат, че влиза в Южен Судан, последната страна от списъка му, която е и най-новата в света. През 2009 г., когато авантюристът потегля на своето необичайно пътешествие, тази страна изобщо не е съществувала, съобщава в. Telegraph.

 

33-годишният Хюс е посетил всичките 193 държави-членки на Обединените нации, както и Тайван, Ватикана, Палестинската територия, Косово, Западна Сахара.

 

Хюс е плувал сред медузи в тихоокеанския архипелаг в Палау. Едно от най-запомнящите му преживявания е пускането на една от последните космически совалки в Кейп Канаверал и танците с племена в джунглата на Папуа Нова Гвинея.

 

Три години след първата крачка от пътешествието си приключенецът е пътувал четири дни в отворено риболовно кану, за да стигне от Сенегал до Кабо Верде, а веднага след пристигането си е бил арестуван.

 

По-късно в Демократична република Конго е лежал в затвора за четири дни, защото го смятали за шпионин.

 

"Хората ме питат как съм сигнал до Афганистан, Ирак или Северна Корея, но това бяха лесните цели. За Ирак дори не ти е нужна виза, просто преминаваш границата с Турция”, обясни Хюс.

Цялото пътешествие му струвало средно по 12 евро на ден, а транспортът, който използвал, били влакове, автобуси, таксита или кораби. В нито един момент Хюс не се е качвал на самолет, за да обиколи света, благодарение на което влезе в Книгата на Гинес.

 

"Основното, което чувствам днес, е огромна благодарност към всеки човек по света, който ми е помогнал, като ме е возил, приютил ме е или ме е упътил в правилната посока”, заяви гордият рекордьор.

"Имаше моменти, в които седях на автобусна спирка в Камбоджа в 1 ч. през нощта, возих се на ужасни камиони по най-лошите пътища и си мислих защо правя това. Но винаги е имало причина да продължа", завършва той.