Нов скандал с чиновнически бонуси

Животът

27-11-2012, 20:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По две заплати си раздали в Комисията за защита от дискриминация

Новият състав на Комисията за защита от дискриминация се е възнаградил щедро с по две заплати миналия месец. Това прави средно по 3000 лева бонус на човек, обявиха анонимни членове на звеното.

Не приемам тези обвинения, че едва ли не ние тука на първия месец сме си раздали по 7000 лева - няма такова нещо, коментира шефът на комисията Ана Страшимирова. Новият състав бе обявен през юли. Формално новите комисари заседават от два месеца, но реално цяло лято те са проучвали заварените преписки, посочва председателката. Тя изтъква, че има правото да стимулира хората си с парите, спестени от незаети щатни бройки. Бонус са взели не само комисарите, но и администрацията - средно по 550 лева на служител. Още повече, ние имаме излишък. Не сме ощетили никого.Това е вид поощрение, че добре са си свършили работата, добави Страшимирова.

Даването на бонуси два пъти в годината е практика. През юни старият състав също се е стимулирал с почти цяла заплата. В Комисията подозират, че в основата на скандала са част от сменените комисари, които имат да получават 115 000 лева от неизчистени отпуски. Догодина бюджетът на КЗД ще бъде орязан с почти една трета, предава бТВ.