Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

27-11-2012, 20:46

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 28 ноември

София
В 9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

Министър-председателят Бойко Борисов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще пуснат в експлоатация предсрочно кръстовището на две нива при Телевизионната кула в София.

В 9.20 часа на „Дондуков” 2 вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие двудневна международна конференция на тема „Помилването - репресия и хуманност в съвременните наказателни политики”.

В 10.00 часа ще започне заседание на Министерски съвет.

В 10.00 часа в Институт „Сервантес” на ул. „Съброна” 1 ще се проведе дискусия „Политиката на ЕС към Северна Африка: предизвикателства и възможности“, организирана от Европейският съвет за външна политика (ЕСВП) и Посолството на Испания в България.

От 10.30 часа в залата на Информационния център на ЕС в София на ул. "Московска" 9 ще се проведе публично представяне на Комуникацията за вътрешния енергиен пазар на Европейския съюз.

От 10.30 ч. в Музея на съобщенията, ул.”Гурко” 6 ще бъде пуснато в употреба специално филателно издание, създадено по проект на най-младия дизайнер на пощенски марки в България – Василена Василева.

От 11.00 часа в Големия салон на Централно управление на Българската Академия на Науките ще се проведе Учредителната среща на Ежегодния панел „Поглед в бъдещето” – за подкрепа на изследванията и проектите на млади учени, докторанти и студенти.

От 11.00 ч. в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще се проведе пресконференция по повод стартирането на проект „Създаване на модерен център за дистанционно обучение във ВУЗФ, включващ специализиран софтуер, система за видео конферентно преподаване и електронна библиотека“, № BG051PO001-4.3.04-0013.

От 11.00 часа на Централните софийски гробища ще бъде отслужена панихида по повод трагичната годишнина от убийството на Иван Гарванов и Борис Сарафов.

В 13.00 часа в ресторант „Макдоналдс” на пл. „Славейков” министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще присъства на McHappy Day в помощ на деца в неравностойно положение.

В 14.0 0 часа в Аулата на Софийски университет, Ректорат, ще бъде открита среща на CERN с представители на българската индустрия и наука.
От 18.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе пресконференция в рамките на Срещата на CERN с представители на българската индустрия и наука.

В 14.00 часа в района на бригада „Логистика” – (бившия щаб на Първа Армия), ще се открие Паметна плоча и ще бъде отслужена заупокойна молитва от Викария на Софийската митрополия отец Йоан. В 16.30 часа ще започне тържественото събрание-концерт в Залата на Централния военен клуб. От 19.00 часа пред паметника на Незнайния воин ще започне тържествена заря-проверка. Ще присъства столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От 18.00 часа в Националния исторически музей ще се състои церемония по връчване на „Мистър и Мисис Икономика 2012”.

От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Посолството на Федерална република Германия в София.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист” и Европейска асоциация на пациентите с чернодробни заболявания (ELPA).

От 11.00 ч. в залата на „София прес” организаторите на проекта „Световно образование” – „Интеграл” ще представят програмата на предстоящото международно изложение на европейските средни училища, което ще се проведе на 1 и 2 декември в столичния хотел „Хилтън”.

В 13.00 часа в „София прес” на пресконференция на Движение „Модерна България” ще представи основни насоки за развитие на модерното земеделие в България за 2013-2020.

Варна
Зам.-директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури по риболовния контрол д-р Кирил Делев и експерти от Агенцията ще се срещнат с рибари от Черноморието. Срещата във Варна ще се проведе от 13.00 часа в сградата на Морска администрация. От 17.00 часа в сградата на община Каварна ще се проведе среща с местните рибари.

Благоевград
В 18.30 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще бъде прожектиран българският филм „Вчера”.

Пазарджик
В 8.30 часа пред сградата на община Пазарджик ВМРО организира протестно шествие.

От 9.00 часа Пазарджишкият окръжен съд ще заседава по делото за радикален ислям.

Стара Загора
От 10.30 до 12.30 часа в зала „Фоайе“ на Община Стара Загора ще се извърши безплатно измерване на кръвната захар.

От 18.00 часа Превантивно-информационният център по зависимости и Общинският съвет по наркотични вещества в Стара Загора организират „Преживелищна лаборатория“.

Ямбол
От 10:30 ч. в голямата конферентна зала на хотел „Диана Палас”, град Ямбол, ще се състои работна среща по проект „Доизграждане на АМ „Тракия”, финансиран по Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.”, организирана от Агенция „Пътна инфраструктура”.