Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

28-11-2012, 06:54

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес ще е мъгливо. Вземете чадърите – възможни са валежи

Днес облачността над цялата страна ще е значителна. За района на Пловдив се очакват мъгли. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък, на отделни места може да превали. Ще се усили вятърът от юг-югозапад. Максимални температури - между 11° и 16°, в Пловдив около 12°.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна над масивите в Южна България. На места, главно в Родопите ще превали. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Днес на политическия фронт в Пловдив ще е сравнително тихо. Пот Тепетата ще пристигне посланикът на Аржентина у нас Н. Пр. Г-н Гийермо Салвадор Асрак. В зала „Самара” на Търговско-Промишлената Камара той ще представи възможностите за сътрудничество и търговия между България и родината му, след което ще има и дегустация на аржентинско вино.
Очаква се днес правителството да обсъди отпускането на близо 8.5 милиона лв. за финансиране на инфраструктурни обекти в Пловдив. Средствата са част от договора  за приемането и депонирането на 100 000 тона бали софийски боклук. Парите ще бъдат използвани за реконструкцията на бул. "Мария Луиза", чрез който ще се подобри достъпът до реставрираната малка базилика от Филипопол.

Тази вечер пък в читалище „Алеко Константинов” от 17,30 часа ще се състои премиерата на книгата на Иван Христов „Изпитание”. Сборникът с разкази и неговият автор ще бъдат представени от Петър Анастасов.