Почва тестдрайв на новите автобуси

Мисия Бургас

28-11-2012, 09:18

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

След теста, който ще продължи един месец, хибридът ще бъде върнат обратно в Полша

До края на седмицата в Бургас се очаква да пристигне хибриден автобус по проекта за Интегриран градски транспорт, който се реализира пилотно в страната.

Возилото идва преди официалната доставка, за да бъде тествано по бургаските улици, обясни кметът Димитър Николов, информира "Твоят ден". След тестдрайва, който ще продължи един месец, рейсът ще бъде върнат обратно в Полша, откъдето е фирмата доставчик на 67-те автобуса, пише още регионалното издание. Те трябва да подновят изцяло градския транспорт в Бургас. Първите три рейса пристигат около Коледа.


Междувременно се разбра, че бургазлии ще бъдат обучавани как да ползват новите рейсове. Първата среща от кампанията на общината ще се проведе на 11 декември в морското Казино, където на хората ще бъде обяснена системата за информиране на пътниците, електронното билетно таксуване и видеонаблюдението.


Бургазлии ще научат повече и за рейсовете стрела, които ще свързват най-отдалечените комплекси в града "Меден рудник", "Изгрев"и "Славейков". Те ще се движат по специално обособена лента с малко снимки, за да взимат по-бързо разстоянието между крайните комплекси. Експресната линия ще се обслужва от 28 съчленените 18-метрови автобуса, които по предварителни разчети трябва давземат за 10-12 минути разстоянието от "Меден рудник" до "Изгрев".