Реверанс от КЗД, връщат бонуси от по 3 бона

Животът

28-11-2012, 10:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Причината – заформящо се обществено недоволство

Членовете на Комисията за защита от дискриминация ще върнат своите бонуси заради заформящото се общественото недоволство, съобщи пред bTV председателят Ана Страшимирова.

"Не приемам тези обвинения към КЗД, че едва ли не ние тука на първия месец сме си раздали по 7 хиляди - няма такова нещо", категорична бе шефката на комисията, която заема поста от юли на тази година.

По думите й за да няма недоволство най-голям реверанс ще направят деветимата комисари, получили най-големите допълнителни възнаграждения - от по близо 3000 лева.

Страшимирова обаче подчерта категорично, че останалата част от администрацията няма да връща пари, тъй като ги е заслужила с работата си.

"Служителите в администрацията имат правото и във всяка една администрация се правят подобни възнаграждения по законовия ред. В момента така се получи, защото имаме възможност", уточни тя.

По думите й раздадените бонуси не са ощетили никого, защото реално парите са били спестени във Фонд "Работна заплата".

"Твърдо заставам зад служителите и мисля, че те имат право да получат допълнително възнаграждение. Струва ми се, че има известна степен тенденциозност", подчерта Страшимирова и не изключи варианта атаките да идват от бивши членове на комисията.

Преди ден стана ясно, че новосформираният състав на комисията си е раздал бонуси от хиляди левове, като споменаваните цифри стигаха дори до 7 000 на човек.