Скандално! Вижте как пълнят дупки с асфалт (СНИМКИ)

Животът

28-11-2012, 10:33

Снимка:

Читател

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кричимци се вдигат на бунт. Уличните ремонти карат до първия дъжд

За да издирим кмета на Кричим Атанас Калчев ни трябваха няколко часа и повече от 5 телефонни разговора със секретарката му, която надлежно си записваше нашите въпроси и ги препредаваше на шефа си. Той упорито не отговаряше на мобилните си телефони. Имахме чувството, че не търсим кмет от областта, а Барак Обама.

Поводът да положим толкова труд и енергия е читателски сигнал, изпратен до редакционната поща на Plovdivutre.bg.

Оказва се, че в близкия до Пловдив град пълнят дупки по доста странна технология. "Ремонтират" се около 400 метра от натоварения булевард ''Цар Иван Асен II'', който свързва Кричим с промишлената му зона и жп гарата.

Читателят ни се възмущава, че асфалтът просто се ''хвърля'' в дупката, без тя да бъде изрязана и почистена предварително. На снимките се вижда също, че запълнените ями не са и валирани. Кричимци се опасяват, че след първия дъжд няма да има и следа от кметската загриженост.

След играта на развален телефон със секретарката на Атанас Калчев, за да го попитаме по каква тенология се извършва кърпенето и колко струва това, кметът най-накрая върна обаждането. Той не посрещна въпросите ни с възторг, дори обвини съгражданите си в мрънкане.

Ремонтът на тази част от булеварда струва 500 лева /става въпрос за около 20 дупки, б.а/. Прави се от работници на общината, назначени по програма, за да икономисаме максимално пари, обясни Калчев. За да излиза кърпенето по-евтино общината дори си купила машина за изрязване, а тон асфалт е 112 лева, каза кметът. По думите му общината няма пари за ремонти, а бул. ''Цар Иван Асен II'' се кърпи по този начин, защото “там няма изградена канализация”.

Проверка на Plovdivutre.bg обаче показа, че точно в този участък хората се радват на канализационна мрежа поне от 15 години. Така, че оправданието на кмета, че това е временен ремонт не издържа на теста за истина.

Кричимци разказват, че до скоро кметът Калчев се справял с уличните кратери като в тях изливал ... бетон.

След поредното "асфалтиране" местната управа може да се пробва да кандидатства в конкурс за най-шантаво пълнене на улични дупки, например.

Нямахме пари, бетоновите дупки карат по 5 години, похвали се градоначалникът.

Различно е мнението на хората. През последните години там не е ремонтирана основно нито една улица. А прекарването на канализация се е превърнало в блян. Хиляди граждани на община още ползват септични ями.